Vonschloo speakers

Esthetisch verfijnd design voor meubels en luidsprekers vervaardigd uit vezelcement voor mensen die op zoek zijn naar een ultieme streling voor oog en oor.

"Esthetiek en
Prestatie, evenals een
tijdloos design."

Remco, Henri & Arjan
Box Image
Het design van de L8 en L10 maakt een duidelijk visueel statement. Het is minimalistisch en gericht op materiaal en afwerking. Er is ten volle gebruik gemaakt van de mogelijkheden en eigenschappen van vezelcement. Het stelde de ontwerpers van Vonschloo in staat een zeer compacte en stijlvolle luidspreker te creëren. De rechtopstaande luidsprekerbehuizing is elegant en robuust tegelijk, wat goed contrasteert met de mooie voet. De ontwerpers wilden een 360° design dat van alle kanten aantrekkelijk is, zodat dit geluidsobject overal in een woonomgeving geplaatst kan worden geplaatst.

Luidspreker
L8 & L10

Esthetiek en prestaties

De L8 en L10 Luidsprekers zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone geluidservaring in een tijdloos design.

Materiaal

Het ontwerp van de L8 en L10 wordt niet alleen gedreven door de kenmerkende vorm. Even zo belangrijk voor het uiterlijk is de materiaalkeuze. De combinatie van vezelcement, hout, metaal en stof creëert een zeer sensuele melange, prettig voor het oog en voor de tastzin.

De beslissing om vezelcement te gebruiken werd ingegeven door het feit dat beton één van het beste materialen is voor akoestische luidsprekers. Er is veel tijd gestoken in het onderzoeken van de mogelijkheden van dit interessante materiaal voordat er een passend design gerealiseerd werd.

Het warme, onregelmatige en ruwe materiaal van de behuizing in vergelijking met de gladde, koele en delicate standaard geeft het product een uniek visueel karakter en een haptische ervaring.

Geluid

Schoonheid van binnenuit. De afgeronde kegelvorm geeft een grote stijfheid aan de behuizing en vermijdt geluidsreflecties. Gecombineerd met hoogwaardige componenten van de hoogste kwaliteit maken het object neutraal en maakt het luisteren zonder vermoeidheid mogelijk. De samenwerking met Rowen uit Zwitserland geeft deze luidspreker een prestatie die de luisteraar meesleept in de muziekbeleving.

De L8 luidspreker is een tweewegsysteem met een frequentierespons van 25-24’000 Herz. Het gesloten kastontwerp “Acoustic Suspension” stelt de gebruiker in staat de luidspreker vrij te plaatsen, zelfs dicht bij de muren.

De L10 is voorzien van de Rowen Linear Motion Transformer. Deze transducer voor hoge en middenfrequentie blijft vrij van kleuring en heeft een zeer natuurlijk geluid. De Bi-Polar tweeter aan de achterzijde geeft luchtigheid en diepte aan het geluidstoneel.

Luidspreker Configuratie

De L8 en L10 zijn twee verschillende luidsprekerconfiguraties, die dezelfde behuizing, magnetische grill en standaard delen. Het verschil tussen de L8 en L10 ligt in de drivers en geluidsconcept. Beide versies zijn voorzien van hoogwaardige connectoren die kunnen worden gebruikt voor draad, spades of banaanstekkers.

Feiten & Cijfers

De L8 en L10 zijn stereo passieve luidsprekers. Daarom worden ze geleverd als een paar van twee. De luidspreker moet worden aangesloten op een versterker en beide luidsprekers moeten bij voorkeur in dezelfde hoek en afstand tot de luisteraar gepositioneerd worden.

Afmetingen:
L8/L10: 450mm x 310mm x 975mm

Gewicht:
L8: 22kg / luidspreker incl. vloerstatief
L10: 23kg / luidspreker incl. vloerstatief

Materiaal:
Composietcement, hout, metaal, stof

Technologie:
L8: Quasi-Actief /Akoestisch Scheidingsfilter
L10: Lineaire bewegingstransformator 1-28kHz

Frequentiebereik:
L8: 25 – 24’000 Hz
L10: 25 – 28’000 Hz

Belastbaarheid:
L8: 400 W
L10: 1000 W

Constructietype:
L8/L10: akoestische vering

Aansluitingen:
Vergulde bindingspolen

Review van een echte kenner!

Vonschloo L10 speakers:

  • Qua design zeer geslaagd; kan zowel in klassiek modern als in volledig modern interieur geplaatst worden en is daarbij altijd “geslaagd”;
  • Qua plaatsing speaker: voldoende ver van de muur of echt vrijstaand is optimaal, iets meer in de ruimte is een must voor het klankbeeld;
  • Zeer bekwame speaker zowel in het hoog als laag; lichtvoetig en gedetailleerd zonder vervormend in het hoog en punchy en potent in het laag met weinig kleuring wat als een absoluut pluspunt gezien moet worden;
  • Indien aangestuurd met de juiste premium componenten, laat de luidspreker zich van zijn beste kant zien: neutraal, snel, zelfs bij hoge volumedruk zeer te waarderen met een coherent maar gedefinieerd klankbeeld zonder enig frequentiebereik overmatig te accentueren met een blijvend aangenaam, sprankelend maar nooit schril hoog bij ook luidere volumes.

Conclusie:
Zeer fraaie speakers zowel visueel maar niet in het minst klankmatig. Deze speakers vind ik een echte aanrader. Zeer aan te bevelen. De combinatie met de SwissHD SmartAmp is voor de prijssetting een goede combinatie. Wil je nog meer uit de speakers halen en tot zijn volle recht laten komen, en dat kan met deze speakers, door hem nog net dat tikje meer te gunnen met een nog betere preamp/amp combinatie.

Jan Vanstiphout | Hengelo

Speaker L8 & L10

Lees meer

Esthetiek & Prestaties

De L8 en L10 Luidsprekers zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een verfijnde geluidservaring en een tijdloos design.
Lees meer

Module dressoir

Lees meer

Modern & Eenvoud

Dit eenvoudige maar geraffineerde meubel biedt vrijheid en maakt een duidelijk visueel statement. Gebruikt als een klassieke dressoir, standalone of als scheidingswand voor een grote ruimte.
Lees meer

Slimme versterker

Lees meer

Slim & mooi

Deze slimme versterker is samenhangend en duidelijk in zijn vorm en functionaliteit.
Lees meer